Σελίδες

Sunday, June 08, 2008

Παγκόσμιο Κύππελο 2018



Θα εξετάσουμε ένα μελλοντικό θέμα.Που θα διεξαθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 σε μια δεκαετία απο τώρα.
Οπως είναι γνωστό το 2010 θα διεξαθεί στη Ν.Αφρική και το '14 στη Βραζιλία.

Για το mundial του '18 υπάρχουν 5 σοβαροί υποψήφιοι με τον καθένα να παρουσιάζει διαφορετικές αξιώσεις.
Αυτοί είναι
ο Καναδάς
η Αυστραλία
το Benelux (Βέλγιο,Ολλανδία,Λουξεμβούργο)
η Αγγλία
και η συνυποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας

Ο Καναδάς σύμφωνα με το Μπλάτερ θα θέσει την υποψηφιότητα του.Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν αλλά στα + του είναι η πετυχημένη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών κάτω των 19 που όλα τα γήπεδα ήταν γεμάτα!!

Η Αυστραλία έχει επισήμως δηλώσει ότι θα διεκδικήσει τη διοργάνωση μέχρι τέλους.Δηλώνουν ότι κάποια στιγμή το mundial πρέπει να πάει στην Pacific-Asia(Ασία του Ειρηνικού) και η Αυστραλία είναι η μόνη χώρα που τηρεί τις προυποθέσεις και η κατάλληλη γι αυτήν τη διοργάνωση.Σε περίπτωση που η διοργάνωση δεν επιστρέψει στην Ευρώπη είναι το μεγάλο φαβορί αλλά με το αρνητικό την τεράστια απόσταση της απο την Ευρώπη.

Βenelux είναι το μεγάλο φαβορί της ευρώπης.Εχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τον Μισέλ Πλατινί και τον έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα.Ο Πλατινί είναι θετικός να επιστρέψει το παγκόσμιο κύπελλο στην Ευρώπη και έχουν κερδίσει τη συμπάθεια του.Στο Λουξεμβούργο δεν θα διεξαχθούν αγώνες παρά μόνο κάποιο συνέδριο της FIFA.Aναμένεται να χτιστούν 2 νέα στάδια στις Βρυξξέλες και στο Χέιζελ.

Η Αγγλία άρχισε να το δουλέυει απο το 2004.Διεκδίκησε το 2006 αλλά το έχασε.O Mπλάτερ είπε ότι θα ήταν καλό να γίνει το παγκόσμιο του 2018 στη γενέτειρα του ποδοσφαίρου και συναντήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 με τον Γκόρντον Μπράουν να συζητήσει το ενδεχόμενο.Τα επεισόδεια στον τελικό του Uefa Cup στο Μάντσεστερ λένε ότι έκλεψαν πάρα πολλούς πόντους απο την Αγγλία.

Οι Πορτογαλία και Ισπανία είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο αλλά έχουν το θετικό ότι θα υποστηριχθούν απο την ομοσπονδία της Λ.Αμερικής λόγω γλώσσας .

No comments: