Σελίδες

Saturday, May 24, 2008

Oι χαμένοι στα πετροδόλλαρα vol.3



Για την κατηγορία που έπρεπε να μπει ο Marcos Assunção υπήρχε προβληματισμός.Απο τη μιά χάθηκε στα πετροδόλλαρα της Al Αhli και απο την άλλη τον έχουν πάρει τα "γεράματα" και ίσως ήθελε να συνταξιοδοτηθεί.
Όμως παρα την επιλογή του οι αγωνιστική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο Μάρκος ξεκίνησε τη καριέρια του το 1993 στη Rio Branko όπου εκεί τον εντόπισε το 1995 η Santos.Στη Σάντος έμεινε μια διετία αγωνίστηκε βασικός και γενικώς έκανε πολλά καλά παιχνίδια.Η ώρα της Ευρώπης όμως δεν είχε έρθει ακόμη και παρέμεινε άλλη μια διετία στη Βραζιλία με τα χρώματα της Φλαμένγκο αρχικά και τον επόμενο χρόνο και πάλι στη Σάντος.
Το 1999 η Ρόμα του πρόσφερε την Ευκαιρία για το μεγάλο ταξίδι.

O Assunção μετακόμισε στη Ρόμα το 1999. Κατά την περίοδο 1999/2000, ο Assunção πέτυχε ένα γκολ σε 21 εμφανίσεις σε αγώνες πρωταθλήματος και 1 γκολ σε 5 παιχνίδια στο Κύπελλο UEFA. Πέτυχε 9 γκολ σε 55 παιχνίδια κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος στη διάρκεια 3 χρόνων. Βοήθησε την ομάδα να κερδίσει το 2000-01 Scudetto και εξελίχθηκε σε ένα άριστο οργανωτή.

Το 2002 αναζήτησε κάτι καινούργιο στην Καριέρα του και μετακόμισε στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και τη Real Betis.Εκεί έκανε "παπάδες" ,έγινε ένας απο τους καλύτερους μέσους στην Ευρώπη ,specialistas των φάουλ απο οποαιδήποτε απόσταση και κατέκτησε το Kύππελο Ισπανίας.

Στις 22 Αυγούστου 2007 ο Assunção με αμοιβαία συναίνεση, καθώς δε συμπεριλαμβανόταν στα σχέδια του Hector Cuper αποφάσισε να φύγει. Έδωσε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία είπε αντίο στον σύλλογο και τους οπαδούς, λέγοντας ότι δεν θα ενταχθεί άλλο ισπανικό σύλλογο.

Έκανε τα λόγια του ,πράξεις αλλά όλοι ξαφνιάστηκαν.
Παρά την αγωνιστική του αξία προτίμησε τα πετροδόλλαρα και την Αλ Αλί στο Ντουμπάι.
Εκεί υπο τις οδηγίες του Ivan Hašek δεν κατάφερε να στεφτεί πρωταθλητής καθώς η Al-Shabab με έντονο τοπικό και αραβικό στοιχείο ,ήταν πιο ομάδα ,είχε ομοιογένεια και κατέκτησε το τίτλο.

Το καλοκαίρι ίσως ο Μάρκο ξαναγυρίσει στην Ευρώπη.

Τα φάουλ πάντως δε τα ξέχασε στην Αραβία



Που και που σκοράρει κιόλας

No comments: