Σελίδες

Saturday, May 24, 2008

Ονδούρα-Κίνα σχέσεις στοργής


Ο Εmil Martinez είναι ένας απο τους πολλούς παίκτες της Ονδούρας που θα αγωνιστούν στο Κινέζικο πρωτάθλημα τη νεά σεαζόν ή έχουν κάνει ήδη ένα πέρασμα.

Ο 25χρονος μέσος ξεκίνησε απο τη Marathón όπου και αγωνίστηκε 3 χρόνια πετυχαίνωντας 7 γκόλ.Το 2005 έκανε ένα πέρασμα απο τη Κόστα Ρίκα και την Αlajuelense.
Την επόμενη χρονιά γύρισε στη Marathon και σε 2 χρόνια κατέφερε να αναδειχθεί ο καλύτερος παίκτης της season αλλά και πρώτος σκόρερ.Ετσι τράβηξε τα βλέμματα της Shanghai Senhua και απο την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Απω Ανατολή.

Για δούμε και κάποια πράγματα για τους Δινόσαυρους της Marathon.


H Club Deportivo Marathón ιδρύθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1925 στο San Pedro Sula από τον Eloy Montes και μια ομάδα φίλων του. Έκτοτε έχει καταστεί ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ στην Ονδούρα και εχει κερδίσει πολλούς τίτλους. Θα συγκροτήσει μια αντιπαλότητα, το 1925 με την Club Deportivo Olimpia η οποία είναι γνωστή ως το Clasico Nacional (Εθνικός derdy). Το ντέρμπυ αντιπροσωπεύει την αντιπαλότητα μεταξύ Tegucigalpa και San Pedro Sula, τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ονδούρα.

Στο μέλλον, η Marathón θα είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ονδούρα με το δικο του προσωπικό γήπεδο ακόμα και αν είναι ένα σχετικά πολύ μικρό. Όλα τα υπόλοιπα γήπεδα του πρωταθλήματος ανήκει στο δήμο της κάθες πόλης.

Φέτος κατέκτησε τη Clausura ενώ στην κατοχή της έχει ακόμη 5 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.Περηφάνευεται ότι είναι και η μόνη ομάδα της Ονδούρας που νίκησε Αργεντίνικη(3-1 την Ρίβερ Πλέιτ)

Μια άποψη των οπαδών της

No comments: